خواص نارنج
- نوشته شده در سه شنبه 23 آذر 1400 ساعت 17:42
- | ارسال نظر
خواص نارنج
میوه نارنج به عنوان مادر مرکبات شناخته می شود که در اغلب مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر قابل کشت و برداشت است. مزایای دارویی و درمانی نارنج در بیشتر قسمت های آن از جمله هسته ،روغن،برگ و پوست و همچنین گل های آن وجود دارد.
نارنج و فواید آن برای لاغری
وجود سینافین در نارنج باعث کاهش چربی های بدن میشود و به لاغری و کاهش اشتها کمک می کند. خواص نارنج در کاهش اشتها بسیار تاثیر گذار است اما مصرف زیاد آن به دلیل افزایش فشار خون خطرناک است. پوست نارنج نیز برای کاهش اشتها بسیار مفید است.
خواص پوست نارنج
- استفاده از جوشانده پوست نارنج به همراه نعنا خشک و نبات راهکاری برای درمان اسهال و حتی اسهال خونی است.
- طبعی گرم و خشک دارد که میتواند سردی مواد غذایی را کم کند.
- مصرف خشک شده پوست نارنج برای رفع حالت تهوع موثر است.
- برای درمان استفراغ مفید است.
- به درمان انگل معده و روده کمک میکند.
- برای تقویت قلب راهکاری عالی است.
- به تقویت معده کمک میکند.
- استفاده از دمنوش پوست نارنج نشاط آور است.
- برای تهیه مربا، ترشی و پلو، میتوان از پوست تلخی گرفته شده نارنج استفاده کرد.
- استفاده از ضماد آن روی شقیقهها به درمان سردرد کمک میکند.
نارنج و کاهش قند خون
نارنج یکی از میوههای سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است که میتواند برای پیشگیری و بهبود خیلی از مشکلات بدنی موثر باشد.
طبق مطالعات انجام شده روی ۳۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲، مشخص شد آب نارنج در طول یک ماه، سطح گلوکز را در حد قابل ملاحظهای کاهش میدهد.
خواص نارنج برای افراد دیابتی مفید است عصاره آن میزان چربی در جریان خون را کاهش میدهد و به خاطر داشتن اتر کاهندگی روی قند خون به بیماران دیابتی توصیه می شود. پس کسانی که به بیماری قند خون مبتلا هستند نارنج را در برنامه غذایی خود قرار دهند.